Annonse
Laks ved Salmars foredlingsanlegg på Frøya i Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Laks ved Salmars foredlingsanlegg på Frøya i Trøndelag.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  

Svakere resultat for laksegiganten Salmar

Oppdrettsselskapet Salmar hadde et resultat før skatt på 891 millioner kroner i fjorårets fjerde kvartal. Det er svakere enn hva ledelsen hadde ventet seg.

Til sammenligning var resultatet før skatt i samme periode året før nesten 1,37 milliarder kroner. Det operasjonelle driftsresultatet (EBIT) var på 658 millioner kroner, en nedgang fra 935 millioner kroner.

– Fjerde kvartal ble svakere enn ventet for Salmar-konsernet. Det skyldes i hovedsak høyt slaktevolum for Midt-Norge i begynnelsen av kvartalet da lakseprisen var på sitt laveste. Samtidig er det tilfredsstillende å se at segment Nord-Norge leverer sterkt forbedrede resultater etter flere svake kvartaler, sier konsernsjef Gustav Witzøe.

Styret i selskapet innstiller på et utbytte per aksje på 21 kroner for 2019, som totalt tilsvarer i underkant av 2,4 milliarder kroner til eierne. 

Salmar-aksjen ble ved lunsjtid onsdag omsatt for 445 kroner, som gir selskapet en børsverdi på i overkant av 50 milliarder kroner. Det siste året har kursen styrket seg nesten 10 prosent.

Nøkkeltall fra Salmar ASA

Resultatregnskap for fjerde kvartal 2019. Tall for samme periode i 2018 i parentes.

  • Driftsinntekter: 3.187 millioner kroner (3.101)

  • Driftsresultat (EBIT): 877 millioner kroner (1.349)

  • Resultat før skatt: 891 millioner kroner (1.366)

 

 

Annonse
Annonse