Annonse
Espen Aronsen er daglig leder i Aron Mat. Foto: Synnøve Prytz Berset
FENALÅR: – Vi skal produsere tradisjonsrike produkter for forbrukere, sier Espen Aronsen, her med et av deres Spesialitetmerkede produkter, fenalåret.
– Vi skal produsere tradisjonsrike produkter for forbrukere, sier Espen Aronsen, her med et av deres Spesialitetmerkede produkter, fenalåret. Foto: Aron Mat
De senere årene har bedriften blitt mer opptatt av hvordan de presenterer seg utad. Her er produksjonssjef Svein Ole Kristiansen avbildet sammen med en skinke som henger til tørk.
De senere årene har bedriften blitt mer opptatt av hvordan de presenterer seg utad. Her er produksjonssjef Svein Ole Kristiansen avbildet sammen med en skinke som henger til tørk. Foto: Aron Mat
I fjor fikk Aron Mat to nye spesialiteter, Aron pølse og speket bacon, som her på bildet.
I fjor fikk Aron Mat to nye spesialiteter, Aron pølse og speket bacon, som her på bildet. Foto: Aron Mat

Smaksspesialisten i nord

Aron Mat AS ble etablert i 1990 i en ombygd stall i Grøtfjord på yttersida av Kvaløya i Tromsø. Her startet far og sønn Aronsen sesongproduksjon av pinnekjøtt og fenalår.

Vi prøver å ha en signatur i alle produktene våre

– Vi produserte det første kjøttproduktet som fikk Spesialitetmerket, «Tromsørullen», sier daglig leder Espen Aronsen i Aron Mat.

Lese resten?
Første mnd. for 1 krone (fonyer på fullpris)
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her

Disse har flest merker

Merkeordningen Spesialitet er en offisiell merkeordning som viser vei til god lokalmat- og drikke.

Spesialitet garanterer at maten eller drikken er:

  • Basert på de beste norske råvarer

  • Laget etter særegne, gjerne lokale oppskrifter

  • Laget av dyktige mathåndverkere

  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse

Her er det tre største kategoriene og de fem virksomhetene med flest Spesialitetmerkede produkter innenfor dem:

Kjøtt og spekemat

1. Nortura (flere anlegg/profilhus) 35

2. Aron Mat 17

3. Vossakjøtt 10

3. Grilstad (Tind) 10

5. Klostergarden 7

Ost og meieriprodukter

1. Galåvolden Gård 36

2. Tine ( flere meierier) 10

3. Gangstad Gårdsysteri 9

4. Rørosmeieriet 7

5. Avdem Gardsysteri 5

Fisk og sjømat

1. Hansens Røkeri (Annes Hage) 10

2. Mikals Laks 9

3. Skakke Røykeri 6

4. Dybvik 4

5. Salmon Brands 4

Kilde: Matmerk

Annonse
Annonse

Disse har flest merker

Merkeordningen Spesialitet er en offisiell merkeordning som viser vei til god lokalmat- og drikke.

Spesialitet garanterer at maten eller drikken er:

  • Basert på de beste norske råvarer

  • Laget etter særegne, gjerne lokale oppskrifter

  • Laget av dyktige mathåndverkere

  • Vurdert og godkjent av en uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse

Her er det tre største kategoriene og de fem virksomhetene med flest Spesialitetmerkede produkter innenfor dem:

Kjøtt og spekemat

1. Nortura (flere anlegg/profilhus) 35

2. Aron Mat 17

3. Vossakjøtt 10

3. Grilstad (Tind) 10

5. Klostergarden 7

Ost og meieriprodukter

1. Galåvolden Gård 36

2. Tine ( flere meierier) 10

3. Gangstad Gårdsysteri 9

4. Rørosmeieriet 7

5. Avdem Gardsysteri 5

Fisk og sjømat

1. Hansens Røkeri (Annes Hage) 10

2. Mikals Laks 9

3. Skakke Røykeri 6

4. Dybvik 4

5. Salmon Brands 4

Kilde: Matmerk