Annonse
– Sammenhengene mellom rødt kjøtt, klima og dyrevelferd er komplekse, sier Matprat-sjef Dag Henning Reksnes. Foto: iStock og Arne Kongsnes
– Sammenhengene mellom rødt kjøtt, klima og dyrevelferd er komplekse, sier Matprat-sjef Dag Henning Reksnes.    Foto: iStock og Arne Kongsnes

Slaget om det røde kjøttet

Dagens anbefalte grense for inntak av rødt kjøtt er 500 gram i uka. Vi spiser mer enn det, men ikke mye mer. Utfordringen er kjønnsforskjellene. Hver fjerde mann spiser mer enn 1.000 gram i uka.

Det står faktisk dårligere til med «fem om dagen»-målet innenfor frukt og grønt. Virkeligheten er «tre om dagen».

Først noen fakta om forbruket av rødt kjøtt i dag:

Lese resten?
Hvilket abonnement passer for deg? Priser fra kr
1,-
Prøv nå
Ingen bindingstid
Jeg har allerede abonnement
Vil du ha regningen rett til bedriften? Klikk her
Annonse
Annonse