Nyheter

I dag var rekrutteringsutvalget samlet til sitt første møte. Børre Krudtå og Merethe Lundberg var forhindret fra å delta på bildet.

Rekrutteringsutvalget er klart

13 kvinner og menn skal få fart på rekrutteringen til mat- og måltidsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har antall søkere til matfagene vært fallende. Opptil halvparten av de som søker seg til linjene på videregående skole faller fra, og næringen trenger sårt mer kompetent arbeidskraft.

Jeg har store forventninger til utvalget

Jobben starter nå

Det rådgivende utvalget ledes av administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo. Utvalget skal levere sine anbefalinger til tiltak innen desember 2020, og har som hovedoppdrag å finne ut hvorfor rekrutteringen svikter i verdikjeden til mat- og måltidsbransjen og foreslå målrettede tiltak.

LES MER | Flere fagfolk skal bygge matnasjonen Norge

Utvalget hadde sitt første møte i dag, torsdag 27. februar.

Her er utvalget

  • Grete Ingeborg Nykkelmo, Ungt entreprenørskap (leder)

  • Arnt Steffensen, Kost- og ernæringsforbundet

  • Børre Krudtå, Troms og Finnmark fylkeskommune

  • Espen Lynghaug, NHO mat og drikke

  • Frode Selvaag, Ryfylkekokken

  • Lars Ove Flaten, Nortura

  • Mathias Hopland Eikås, Kokk på Gloppen hotell i Nordfjord

  • Merete Helland, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund

  • Merethe Lundberg, Norske kokkers landsforening

  • Stine Akselsen, Sjømat Norge

  • Tor-Ivar Furuset, Brimi-kjøken

  • Tove Martens, Destinasjon Røros

  • Representant fra en sjømatbedrift (kommer senere, ikke avklart)

– Dette er viktig for meg. Jeg har store forventninger til utvalget. Regjeringen vil bygge Norge som matnasjon. Moderne matproduksjon krever høy kompetanse langs hele verdikjeden for mat. Vi trenger dyktige fagfolk for å lage maten, servere maten og selge maten, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Powered by Labrador CMS