Finalen i Det Norske Måltid arrangeres i Stavanger 5. februar. Bildet er fra årets kåring. 

Foto

Det Norske Måltid.

Rekordpåmelding til Det Norske Måltid

Publisert: 1. september 2020 kl 09.12
Oppdatert: 1. september 2020 kl 09.58

– Det er rekordmange påmeldte, og det viser at satsing på kvalitetsprodukter med Norges unike råvarer lønner seg, sier leder Kristin Austigard i Det Norske Måltid i en pressemelding.

Foto

Kristin Austigard er leder i Det Norske Måltid. Foto: Det Norske Måltid

 

Det Norske Måltid er et nasjonalt omdømmearrangement for norsk mat og drikke, og er et av de konkrete tiltakene for å gjøre Norge til en Matnasjon innen 2030.

LES MER | Trendrapport: Langt igjen for matnasjonen Norge

Delfinaler

I forrige uke avklarte kokker, sommelierer, bakere og matambassadører hvilke delfinalister som går videre i hver av de 13 kategoriene.

15.-17. september arrangeres delfinalene, som skal velge ut de tre finalistene i hver kategori.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi har pakket ut så mange spennende produkter, og jeg gleder meg til å se hvilke som går videre. Og når juryen er ferdige så få vi smake litt vi andre og, sier Kristin Austigard.

Tidligere år har delfinalene foregått Norge rundt. Koronapandemien gjør i år at dette samles i Oslo.

– Deltakerne er ivrige, uansett hvor i landet de befinner seg, og det er deltakere både fra nord og sør, øst og vest, noe vi synes er fantastisk, sier Austigard.

LES MER | Her er vinnere av Det Norske Måltid 2008 – 2019

Finale i Stavanger

Den endelige finalen går av stabelen i det Austigard kaller en stjernehelg innen mat i Norge.

Fredag 5. februar arrangeres Det Norske Måltid, fredag og lørdag er det duket for Asko servering NorgesCup for kokk- og servitørlærlinger, Gladmat inviterer til matfest og det hele avsluttes mandag 8. februar med utdeling av stjerner fra Guide Michelin. Og alt skjer i Stavanger.

Saken fortsetter under annonsen

Nye priser

Helseminister Bent Høie har lansert to nye priser som skal hedre matbransjeaktører for innsatsen for et sunnere kosthold. Disse skal også deles ut under finalen i Stavanger:

  • Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere produkter: Sunnere produkter blant matvarene som forbrukerne kjøper mye av. Kriterier: Innovasjon, reformulering, prosessforbedring, porsjons- og pakningsstørrelser eller utvikling av nye produkter. Premiss: Utmerkelsen skal særlig være innenfor volumkategorier

  • Intensjonsavtalens utmerkelse for sunnere markedsføring: Tiltak for å fremme sunnere alternativer og valgmuligheter, herunder kommunikasjon og markedsføring, prisvirkemidler, produktplassering i butikk, kiosk, serveringssted eller lignende, for å påvirke forbrukeratferd rundt helse og kosthold.

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb