Annonse
Børre Solberg er leder i Økologisk Norge, som er nominert til Nordisk råds miljøpris. Foto: Åsmund Seip / Heia Folk
Børre Solberg er leder i Økologisk Norge, som er nominert til Nordisk råds miljøpris.    Foto: Åsmund Seip / Heia Folk

Økologisk Norge nominert til Nordisk råds miljøpris 2020


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Økologisk Norge er nominert sammen med sine søsterorganisasjoner Ekologiska Lantbrukarna i Sverige, The Finnish Organic Association, Ekologiska Odlarna Åland og Økologisk Landsforening Danmark

Den norske biologiprofessoren Dag O. Hessen er også nominert. Han og Økologisk Norge skal konkurrere med fem andre nominerte om å vinne Nordisk råds miljøpris.

Viktig drahjelp

– Økologisk landbruk både beskytter og styrker det biologiske mangfoldet. Denne nominasjonen er en anerkjennelse og en viktig drahjelp i vårt arbeid med å verne om biodiversitet i Norden, sier daglig leder Børre Solberg i Økologisk Norge i en pressemelding.

Nordisk Råd peker gjennom nominasjonen på Økologisk Norges arbeid med å synliggjøre og styrke det biologiske mangfoldet i hele kretsløpet på norske gårder. Kampanjen Spør og spis opp fra 2019 og konferansen Landbrukets Økologikongress, der jordas biologiske mangfold var hovedtema, trekkes blant annet frem.

– Landbrukets Økologikongress i år var viktig for å synliggjøre den avgjørende rollen biologisk mangfold i jord har. Denne kunnskapen er helt avgjørende for å løse miljø- og klimaproblemene vi står overfor, sier Solberg.

Han mener det er svært gledelig at alle de nordiske øko-organisasjonene nå løftes fram.

– Nominasjonen vil både inspirerer til videre arbeid og kan bidra til et tettere samarbeid og idéutveksling mellom de nordiske organisasjonene. Dette kan åpne for nye muligheter for å intensivere og styrke vårt arbeid med biologisk mangfold.

LES MER | Krever økt satsing på økologisk landbruk

Bærekraftig matproduksjon

«De nordiske, økologiske organisasjonene jobber aktivt med det overordnede målet å skape en langsiktig og bærekraftig matproduksjon i Norden. Sentralt i dette arbeidet står vern og styrking av biologisk mangfold i jordbrukslandskap», skriver Nordisk Råd om nominasjonen.

De fem andre nominerte er Borea Adventures (Island), Jens-Kjeld Jensen (Færøyene), YLE for kampanjen «Redda pollineraren» (Finland), Lystbækgaard (Danmark) og Torbjörn Ekkerman (Åland).

Biologiprofessor Dag Hessen er kjent for sine gode formidlingsevner og er en hyppig gjest i ulike medier og en mye brukt paneldeltaker i NRKs populærvitenskapelige program Abels Tårn. Til daglig leder han Centre for Biogeochemistry in the Anthropocene (CBA). Her forsker han på koblinger mellom klima og miljøprosesser.

Vinner klar 27. oktober

Nordisk råds miljøpris har som mål å styrke bevisstheten om miljøarbeidet i Norden. I fjor ble den tildelt svenske Greta Thunberg, som nektet å ta imot prisen. Årets tema er biodiversitet. Vinneren blir offentliggjort 27. oktober.

 

 

Annonse
Annonse