Annonse
Natt til fredag ble det enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i sjokolade-, sukker- og snacksindustrien. Foto: Geir Olsen / NTB
Natt til fredag ble det enighet i lønnsoppgjøret for ansatte i sjokolade-, sukker- og snacksindustrien.    Foto: Geir Olsen / NTB

Nye lønnsoppgjør i mål


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Ikke uventet er resultatet i begge disse oppgjørene i tråd med hva andre grupper i næringsmiddelindustrien har fått så langt:

  • Generelt tillegg på 50 øre timen fra 1. mai

  • Minstelønnssatsen øker med kroner 5,60 pr. time til kroner 189,30, inkludert det generelle tillegget, fra 1. mai.

Fiskeindustrien

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og Sjømat Norge kom til enighet torsdag ettermiddag. Overenskomsten omfatter 2.888 medlemmer i 112 virksomheter.

Her er NNS forhandlingsutvalg for oppgjøret for fiskeindustribedriftene: Endre Sekse fra Pelagia, Bjarne Kristiansen, Lerøy Norway Seafoods, tariffansvarlig Jarle Wilhelmsen, Yngve Hansen, Klo Holding avdeling Stø, Masja Krogh, Båtsfjordbruket, Randi Bjel
Her er NNS forhandlingsutvalg for oppgjøret for fiskeindustribedriftene: Endre Sekse fra Pelagia, Bjarne Kristiansen, Lerøy Norway Seafoods, tariffansvarlig Jarle Wilhelmsen, Yngve Hansen, Klo Holding avdeling Stø, Masja Krogh, Båtsfjordbruket, Randi Bjelland, Bremnes Seashore og forhandlingsleder og bransjeansvarlig Ann-Solveig Sørensen. Foto: NNN  

Her heves fagarbeidertillegget med kroner 0,50 per time til kroner 12,00 fra 1. oktober.

Et enstemmig forhandlingsutvalg i NNN anbefaler forhandlingsresultatet, som går ut til uravstemning med svarfrist den 27. november.

Her er enighetsprotokollen for fiskeindustrioppgjøret.

Sjokolade-, sukker- og snacksindustrien

NNN og NHO Mat og Drikke kom til enighet natt til fredag om oppgjøret for 566 ansatte i sju bedrifter.

  • Fagarbeidertillegget er hevet med kroner 0,50 pr. time til kroner 13,00 fra 1. mai. Økningen har utgående effekt.

  • Ansiennitetstrinnet 8 år økes med 1,00 fra 1. mai.

Et enstemmig forhandlingsutvalg anbefaler forhandlingsresultatet, som går ut til uravstemning med svarfrist den 13. november.

Her er enighetsprotokollen for sjokolade-, sukker- og snacksindustrien.

En mekling gjenstår

Etter en tung start på årets lønnsoppgjør med meklinger både for kjøttindustrien og bryggeriene, gjenstår det nå en mekling: 7.-8. november møtes partene hos Riksmekleren i oppgjøret for mekling på baker- og konditoroverenskomsten, som ble utsatt på grunn av faren for koronasmitte.

LES MER | Koronastopp hos Riksmekleren

Oppgjøret omfatter 1.370 ansatte i 81 bedrifter. NNN har varslet streik for 15 bakerier med til sammen 526 ansatte dersom meklingen ikke lykkes.

 

Annonse
Annonse