Annonse
Anne Marie Glosli er ansatt som ny departementråd i Landbruks- og matdepartementet. Foto: Torbjørn Tandberg
Anne Marie Glosli er ansatt som ny departementråd i Landbruks- og matdepartementet.    Foto: Torbjørn Tandberg

Landbrukets nye toppbyråkrat

Anne Marie Glosli tar over som departementsråd i Landbruks- og matdepartementet når Leif Forsell går av etter åtte år. Utnevnelsen ble bekreftet under statsråd på Slottet i Oslo fredag.

Rykker opp

Glosli kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef i samme departement.

Stillingen som departementsråd i Landbruks- og matdepartementet blir regnet som en av de mektigste stillingene i norsk landbruk. Det er departementsråden som er statens forhandlingsleder under de årlige jordbruksforhandlingene med bondeorganisasjonene.

Søknadsfristen til jobben gikk ut 31. januar. Det var i alt sju søkere på stillingen som departementsråd.

Hun er utdannet cand. agric, studieretning skogfag fra Norges Landbrukshøgskole (NMBU) i 1994.

Glosli har lang og relevant erfaring fra lederstillinger i offentlig sektor og har blant annet vært landbrukssjef og rådmann i Spydeberg før hun i 2003 ble ansatt i Landbruks- og matdepartementet.

Der ledet hun i åtte år seksjon for næringsutvikling og miljøtiltak, og hun har fra 2012 vært ekspedisjonssjef og leder for landbrukspolitisk avdeling.

Skifte etter åtte år

Nåværende departementsråd Leif Forsell offentliggjorde i fjor høst at han ønsket å fratre fra stillingen etter åtte år i jobben.

– Grunnen er enkel: Jeg har sett på fødselsattesten min, og den viser at jeg blir 66 år i januar neste år. Jeg har derfor kommet til at det nå er et høvelig tidspunkt for å avslutte mitt arbeid i departementet, sa Forsell til Nationen i fjor høst.

 

Annonse
Annonse