Nyheter

Slik så det ut under årets finale i Det Norske Måltid. Pandemien betyr et helt annet arrangement i 2021.

Krevende smittevern endrer stormønstringer

Næringsmiddeldagene i januar blir heldigitale. Det Norske Måltid i februar holder fast på en finale med fysisk oppmøte så lenge det er praktisk mulig.

Publisert Sist oppdatert

Koronapandemien fortsetter å skape utfordringer for store arrangementer om mat og matindustri, også langt inn i neste år.

27.- 29. januar skulle daglig leder Anne-Lise Iversen i Teknologisk Matforum ønsket velkommen til Næringsmiddeldagene 2021, et av de store årlige bransjearrangementene.

Anne-Lise Iversen har styrt Teknologisk Matforum i 40 år. I januar ønsker hun velkommen til Næringsmiddeldagene for siste gang, denne gangen på Radisson Blu Atlantic Hotel. Foto iStock og privat

Helt umulig

– Styret har besluttet at smittevernreglene ville gjort det helt umulig å gjennomføre som planlagt, og ingen vet hvordan situasjonen i januar vil være, sier Anne-Lise Iversen til Matindustrien.

Hun trekker fram hotellets mangler på fastmonterte stoler som et eksempel på bakgrunnen for at Næringsmiddeldagene nå blir heldigitale.

Programmet for Næringsmiddeldagene er under oppdatering – du kan følge med her.

LES MER | Takker av som sjef etter 40 år

Avventer utviklingen

Finalen i Det Norske Måltid arrangeres i Stavanger fredag 5. februar:

– Vi kommer til å lage en scenerigg som er tilpasset nasjonal direktesending og som i tillegg fungerer best mulig i forhold til det antall gjester man kan ha i salen i starten av februar. Vi forholder oss til enhver tid til Folkehelseinstituttets retningslinjer og jobber for en prisutdeling som har en kombinasjon av fysisk tilstedeværelse og digital direktesending, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Daglig leder Kristin Austigard i Det Norske Måltid under semifinalen på Code Restaurant i Oslo. Nå er finalistene klare. Foto Arne Kongsnes

Hun understreker at dette er en foreløpig plan, og at Det Norske Måltid avventer enda en stund «før vi eventuelt jobber mot en heldigital løsning».

Finalistene og prisutdelerne har førsteprioritet til det fysiske arrangementet.

LES MER | Her er de 40 finalistene i Det Norske Måltid

Michelin-utdeling utsatt

Finalen er en del matfestivalen Vintersmak, der flere arrangementer inngår: Gladmatvinter i Øst med publikumsarrangement på Tou, Gladmatløyper og minibryggerifestival. Rekruttering til bransjen skal stå i høysetet hele helgen, derfor er også Asko serverings norgescup for kokk- og servitørlærlinger koblet på.

Arrangementene planlegges for at de kan gjennomføres selv med strenge smittevernregler, men med mulighet for å åpne opp for flere deltakere og arrangementer om situasjonen bedrer seg.

Mandag 8. februar skulle også Michelin-stjerner deles ut i Stavanger konserthus, men på grunn av usikkerheten rundt pandemien, er dette utsatt.

Internasjonalt skaper pandemien også utfordringer. Verdens største matmesse, Grüne Woche (IGW) i Berlin i januar, ble avlyst allerede i august. Etter planen skulle nærmere hundre norske mat- og reiselivsbedrifter fra tre utvalgte regioner representere Norge på IGW i Berlin.

Powered by Labrador CMS