Annonse
Akvarium med levende kongekrabbe i Pipervika Seafood på Rådhuskaia. Det er for tiden store problemer med å få solgt nok kongekrabbe i Norge, samtidig som fisket er godt. Foto: Berit Roald | NTB scanpix
Akvarium med levende kongekrabbe i Pipervika Seafood på Rådhuskaia. Det er for tiden store problemer med å få solgt nok kongekrabbe i Norge, samtidig som fisket er godt.  Foto: Berit Roald | NTB scanpix  

Kongekrabber dør når kjøperne uteblir


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Det er problemer med å få solgt all kongekrabben som fiskes. I enkelte samleteiner er det konstatert opp mot 60 prosent dødelighet fordi krabbene blir oppbevart der for lenge.

– Vi ser helst at det blir oppbevart så lite krabbe som mulig i samleteiner for å unngå at dyrevelferden blir så dårlig at krabber dør i samleteinene, sier seksjonssjef for ressurskontroll i Fiskeridirektoratet region Nord, Bjørn Håvard Rønnevik.

Det dårlige kongekrabbe-salget kommer samtidig med at det er svært gode fiskeforhold.

 

 

Annonse
Annonse