Annonse
44 prosent av oss velger riskrem til dessert julaften. Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter  

Julaften skal det være riskrem – men ikke i Trøndelag


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Krangelen går ofte høylytt når desserten på julaften skal avgjøres. Riskrem er aller best, mener 44 prosent av Norges befolkning. Blandingen av kald risgrøt og krem, toppet av rød saus, topper lista i alle fylker utenom ett – nemlig Trøndelag. Der spiser folk helst multer.

Riskrem er spesielt populært som julaftendessert i Rogaland, på Sørlandet og på Østlandet.

Den fornemme og litt mektige karamellpuddingen havner helt nede på tredje plass med 8 prosent oppslutning, fulgt av iskake (6 prosent) og den litt sunnere fruktsalaten (4 prosent).

Krem ser uansett ut til å være en fellesnevner, til glede for Opplysningskontoret for Meieriprodukter, som står bak undersøkelsen.

 

Annonse
Annonse