Annonse
Systembolaget i Charlottenberg shoppingsenter venter nye innrykk av norske kunder når regionen går over til gult i helgen. Foto: Annika Byrde, NTB scanpix

Jubel ved grensen etter at reiseråd ble endret for svenske regioner

Värmland, som er et populært reisemål for mange nordmenn, er blant de svenske regionene som regjeringen åpner for ved at man ikke må sitte ti dager i karantene når at man kommer hjem. 

I tillegg gjelder det regionene Örebro, Gotland, Västernorrland, Jämtland og Västerbotten i Sverige.

Systembolaget klare for innrykk

Butikksjef på Systembolaget i Årjäng, Amira Tucek, gjør seg klar til et rush av handleglade nordmenn. 

– Det kommer til å ta seg opp igjen når grensene åpner. Vi kommer til å innføre innslusing, og vi kommer til å sørge for at kundene holder avstand, sier hun. 

– Men vi er vel forberedt med både varer og bemanning, legger hun til. 

Avhengig av norske kunder

Ved dagligvarekjeden Maximat i Töcksfors gleder butikksjef Tomas Nilsson seg over nyheten. Nå regner han med travle dager igjen.

– Vi har allerede begynt å bestille varer og kalle inn personale som var permittert. Det er en katastrofe for oss når grensen er stengt. Vi er avhengig av våre norske kunder, sier han. 

Reiserådene trer i kraft fra midnatt natt til lørdag. Det innebærer at grensehandelen i Värmland, Charlottenberg, Töcksfors og Årjäng kan regne med mange norske kunder denne helgen, skriver TT. Derimot må handlesenteret Nordby i Strömstad, som ligger i Bohuslän, klare seg uten sine norske kunder, tilføyes det. 

 (©NTB)

Annonse
Annonse