Annonse
Fellesforbundets medlemmer har sagt ja i uravstemning til lønnsoppgjøret for ansatte innenfor overnatting, servering og catering. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Fellesforbundets medlemmer har sagt ja i uravstemning til lønnsoppgjøret for ansatte innenfor overnatting, servering og catering.  Foto: Terje Bendiksby | NTB  

Ingen streik i hotell og restaurant


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Medlemmene i Fellesforbundet har i en uravstemning sagt ja til tariffoppgjøret for denne bransjen.

Fellesforbundets forhandlingsdelegasjon gikk til det uvanlige skrittet å ikke gi medlemmene noen anbefaling om å stemme ja eller nei til resultatet, skriver Fri Fagbevegelse. Delegasjonen var tydelig på at resultatet var langt unna deres opprinnelige krav, men minnet om at næringen står midt oppi koronakrisen.

To av tre sa ja

63 prosent av dem som deltok i avstemningen, godtok resultatet, mens drøyt 30 prosent stemte nei. Oppgjøret innebærer blant annet at det generelle lønnstillegget blir på 50 øre i timen, og minstelønna øker med 1,72 kroner per time.

Dessuten vant forbundet fram med kravet om at ansatte skal likebehandles når arbeidsgiver gir forskudd på sykepenger, slik at man ikke trenger å vente på at Nav skal betale ut pengene.

Ja for jordbruk og gartneri

Fellesforbundet har også hatt uravstemning i en rekke andre tariffoppgjør, og alle ble godkjent. Det gjelder blant annet avtalen for jordbruk og gartnerinæringen.

Avtalen for budene i matleveringstjenesten Foodora ble godkjent med forholdsvis knapt flertall. Denne tariffavtalen kom første gang på plass i fjor.

 

 

Annonse
Annonse