Annonse
Meny-sjef Vegard Kjuus (til venstre), landbruk- og matminister Olaug Bollestad, vinner Lars Erik Ek i Ek Gårdskjøkken og ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen, Eivind Haalien. Foto: Michael Johnsen
Meny-sjef Vegard Kjuus (til venstre), landbruk- og matminister Olaug Bollestad, vinner Lars Erik Ek i Ek Gårdskjøkken og ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen, Eivind Haalien.    Foto: Michael Johnsen

Håndlagde eggprodukter til topps i Menys Matskattstipend


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

Nøisom får 200.000 kroner til nye alkoholfrie drikker, mens Askim frukt- og bærpresseri får 100.000 for å fremme norsk bær og frukt. Landbruk- og matminister Olaug Bollestad offentliggjorde i dag vinnerne av Norges største lokalmatpris, forteller Meny i en pressemelding.

Pavlova og fersk hollandaise

Blant seks verdige finalister, trakk Ek Gårdskjøkken fra Fredrikstad det lengste strået. Pengepremien skal gå til å utvikle både hjemmelaget pavlova med ekte vaniljekrem og fersk hollandaise, produkter som ikke finnes i det norske dagligvaremarkedet.

– Eggprodusenten Ek Gårdskjøkken er i front når det gjelder både bærekraft og kvalitet. Alle eggene, uansett fasong, blir videreforedlet til fantastiske gode og ærlige håndverksprodukter, blant annet desserter. Vi ønsker å tilby kundene våre flere produkter fra Ek, de hever kvaliteten i en kategori mye preget av industriprodukter, Meny-sjef Vegard Kjuus.

Rørt vinner

Det var en rørt vinner som mottok prisen på vegne av familiebedriften i Onsøy.

– Jeg er stolt og glad. Det er stort for en liten familiebedrift å vinne Menys Matskattstipend i konkurranse med så sterke finalister, sier daglig leder Lars Erik Ek i Ek Gårdskjøkken.

Alkoholfritt og mer norske bær

Mikrobryggeriet Nøisom fra Fredrikstad fikk anerkjennelse som en viktig bidragsyter innen lokalmat gjennom mange år, og stipendet skal stimulere til ny innovasjon.

– Vi ser en sterk forbrukertrend mot mer alkoholfritt. Det er derfor spennende at Nøisom vil utvikle nye sodavannsprodukter med voksent preg og lokal identitet. De vil tilføre noe nytt, sier Kjuus.

Askim frukt- og bærpresseri, som har en ny dessertsaus på blokka, ble av juryen fremhevet som en viktig kvalitetsleverandør i en kategori hvor det er ønskelig å få opp andelen norske produkter.

Innovative produsenter

Meny har siden 2011 satset bevisst på lokalmat, og tilbyr nå over 3.000 lokalmatprodukter.

Matskattene, som Meny kaller dem, beriker utvalget og høyner kvaliteten, samtidig som de ivaretar lokale arbeidsplasser og et bærekraftig Distrikts-Norge.

– Lokalmatprodusentene bidrar til reell innovasjon i norsk dagligvare. I tillegg har de en helt egen lidenskap for mat og håndverk. De er svært viktige for Meny, sier Vegard Kjuus.

Han får støtte fra landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

– Lokalmat skaper identitet og har en vanvittig høy kvalitet. Lokalmatprodusentene gjør en viktig jobb i å bygge matnasjonen Norge, sa Bollestad under prisutdelingen.

 

 

Annonse
Annonse