Det kan bli utsolgt for norsk ribbe før jul, frykter Norgesgruppen.

Foto

Gorm Kallestad | NTB

 

Frykter mangel på norsk kjøtt langt inn i 2021

Publisert: 9. november 2020 kl 10.42
Oppdatert: 9. november 2020 kl 10.44

– Vi frykter at vi blir utsolgt for norsk ribbe før jul, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i Norgesgruppen, til Nettavisen.

Både kjøttprodusentene Fatland og Nortura sier det har måttet blitt importert mer i år som følge av pandemien.

Mindre til frysing

– Siden koronapandemien har vart over tid, har en del ribbe, som vanligvis ville blitt fryst ned tidligere, gått med til produksjon av bacon og grillribbe tidligere i år, sier direktør Ole Nikolai Skulberg i Totalmarked i Nortura.

Fare for mer import

Gultvedt i Norgesgruppen sier at butikkene nå frykter mangel på norsk svinekjøtt langt inn i 2021, en frykt som deles av Coop Norge.

– Det er planlagt lavere produksjon av svinekjøtt, og dersom ikke markedsregulatoren raskt tar grep frykter vi mangel på norske produkter i tiden som kommer, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb