Nyheter

Tariffansvarlig Jarle Wilhelmsen og forhandlingsansvarlig Ann Elise Hildebrandt i NNN etter at lønnsforhandlingene strandet torsdag kveld.

Forhandlingsbrudd også for bryggeri og mineralvannfabrikker

Lønnsoppgjøret for 886 ansatte i landets bryggerier og mineralvannfabrikker havner også hos Riksmekleren.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld ble det brudd i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk nærings- og nytelsesarbeiderforbund (NNN) om tariffavtalen i bryggerier og mineralvannfabrikker.

Lite bevegelse

– Etter to dagers forhandlinger måtte vi bare konstatere at det har skjedd lite i forhold til de kravene vi har stilt, sier bransjeansvarlig og forhandlingsleder for NNN, Ann Elise Hildebrandt.

God dialog

– Til tross for god dialog mellom partene, ble det til slutt for stor avstand til at vi klarte å finne en løsning i denne omgang, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke.

Foto Nikolai A. Westlie er forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke. Foto: Betzy Hänninen

Forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og NNN om overenskomst 148 Bryggerier og mineralvannsfabrikker startet onsdag 16. september.

Venter på Riksmekleren

Nå venter partene på dato for mekling hos Riksmekleren, der mange oppgjør står i kø. Dermed kan det fort bli november måned før meklingen starter.

Tidligere denne uka brøt forhandlingene for kjøttindustrien sammen. Den bransjen omtales gjerne som mat- og drikkebransjens frontfag, og tariffavtalen omfatter 3.727 ansatte i 76 bedrifter.

15 avtaler gjenstår

Årets oppgjør er et såkalt hovedoppgjør, det betyr at partene ikke bare forhandler om lønn, men også øvrige vilkår i tariffavtalen.

Hele 17 tariffavtaler skal forhandles i næringsmiddelindustrien, de to første er altså på vei til mekling. Neste uke står bransjene baker og konditor og meieriindustrien for tur.

Foto NNNs forhandlingsutvalget for bryggeri og mineralvannfabrikker: Andreas J. Aspevold, Voss Production, bransjesekretær Ann-Solveig Sørensen, Jan Mære, Hansa CB, Roar Ellingvåg, Ringnes, Jan Vidar Hansen, Coca Cola, Erik Torkelsen, Ringnes og bransjeansvarlig Ann Elise Hildebrandt. Foto: NNN
Powered by Labrador CMS