Annonse
Svein Leirflaten blir daglig leder av Ny Mulighet AS på Otta. Foto: Nortura
Svein Leirflaten blir daglig leder av Ny Mulighet AS på Otta.  Foto: Nortura  

Fabrikksjefen skal lede Ny Mulighet AS på Otta

Leirflaten er i dag fabrikksjef ved Nortura Otta. Ny Mulighet AS ble etablert for å starte med produksjon av frossent fôr til kjæledyr samt foredling av nye produkter til dagligvare.

Produksjonen skal foregå i lokalene til Nortura på Otta og Nortura er majoritetseier. I tillegg gis det plass til lokale aktører som ønsker å drive produksjon og salg av lokalmat, skriver Nortura i en pressemelding.

Meningsfylt å skape nytt

– Jeg er utrolig glad for å fortsatt få være med å skape verdier for lokalsamfunnet på Otta og for den norske bonden, selv om slakteriet legges ned, sier Svein Leirflaten.

– Jeg legger ikke skjul på at det har vært en tøff sak at mange mister jobben sin i et lite lokalsamfunn. Men da synes jeg det er veldig meningsfylt å få være med å skape noe nytt her på Otta, sier han.

Leirflaten starter i den nye stillingen 1. mai og vil fremover prioritere arbeidet med å rekruttere nøkkelpersoner til virksomheten som skal bidra til å gjøre lokalene klare for drift fra høsten av.

Stillingene blir lyst ut både internt og eksternt. Styreleder for Ny Mulighet AS, Jon Kasland, setter stor pris på å ha Leirflaten på plass:

– Vi er glade for å få en meget erfaren og kompetent leder av virksomheten så raskt på plass. Det blir viktig for å rekruttere nøkkelpersoner fremover og rigge anlegget for drift, sier Kasland.

Nestleder rykker opp

John Brede Randen går inn som leder for Nortura Otta i omstillingsperioden frem til august. Han er i dag nestleder ved fabrikken. Prosessen med å finne løsninger for den enkelte medarbeider er i full gang, i tråd med Norturas omstillingsavtale.

 

Annonse
Annonse