Nyheter

Teknologisk Matforums styreleder Stig-Yngve B. Pedersen tildeler Einar Alme prisen «Matmonsen 2020» under Næringsmiddeldagene.

Einar Alme tildelt «Matmonsen 2020»

Priset for sin mangeårige innsats for Teknologisk Matforum.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med Næringsmiddeldagene ble Einar Alme tildelt «Matmonsen 2020» på festmiddagen sist torsdag. Alme fikk prisen for sin mangeårige innsats for Teknologisk Matforum via både styre, programkomite, revisor og valgkomite, heter det i en pressemelding.

Lokalmat og innovasjon

Einar Alme er bedriftsøkonom fra BI og meieriingeniør fra Norges Landbrukshøyskolen (dagens NMBU). Han har i mer enn 25 år jobbet med lokalmat i Mattilsynet og Innovasjon Norge.

Alme har vært medlem i Teknologisk Matforum i svært mange år og har «Storkorset av Den Gyldne Fisk», som er forumets høyeste utmerkelse. Han ble nylig pensjonert fra Innovasjon Norge, hvor han i mange år har vært til stor hjelp både for gründere og småbedrifter over hele landet.

Alme har tidligere også vært norsk industriattache i Frankrike. Der ferierer han fortsatt ofte, hvis han da ikke er på seiltur rundt om på de mange hav. Etter at han gikk av i Innovasjon Norge har han startet eget rådgiverfirma.

Statuttene

Dette er statuttene:

  • «Matmonsen» er formet av kunstneren Irma Brun Hodne på Teknologisk Matforums forespørsel og skal ikke utdeles eller selges av andre enn forumets sittende styre.

  • Den skal utdeles til personer/firmaer som har gjort en spesiell innsats for forumet, maksimum to eksemplarer pr. år.

  • «Matmonsen» skal ikke tre i stedet for – eller utelukke – «Den Gyldne Fisk», som er medlemmenes egen utmerkelse for god innsats.

Powered by Labrador CMS