Nyheter

Da markedet for håndsprit ble akutt hev den lille ginprodusenten i Bergen seg rundt og startet produksjon. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Destilleri gikk fra gin til rekordproduksjon av håndsprit

Da koronaviruset brøt ut, startet det prisbelønte gindestilleriet i Bergen å lage håndsprit i stedet. På seks uker har de laget 100.000 liter og økt staben.

Publisert Sist oppdatert

Det lille destilleriet OSS Craft Destillery/ Norsk Spritproduksjon i Blomsterdalen i Bergen var i ferd med å permittere hele staben da koronaviruset satte en stopper for omsetningen. Men de ansatte hev seg rundt og endret rutinene da det nasjonale behovet for håndsprit ble umettelig og akutt.

På kort gikk nisjebedriften vekk fra edle, raffinerte dråper av gin som er prisbelønnet i internasjonale konkurranser, og over til ren spritproduksjon i stor skala. Etter seks uker er staben økt med fire ansatte, og produksjonen har nådd 100.000 liter desinfiseringsmidler, melder Bergensavisen.

– Etterspørselen har vært og er fortsatt stor. Vi har nå fått etablert gode rutiner, og effektiviteten vår har gått opp, slik at vi nå har kapasitet til å levere til alle lag, foreninger og bedrifter som skulle trenge, sier produksjonssjef Torstein Skagseth til avisen.

Han utelukker ikke at bedriften vil fortsette med håndsprit etter at koronakrisen er tilbakelagt.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS