Annonse
Regjeringen vil at barn og unge skal spise mer fisk. Den gir 10,5 millioner kroner til kostholdsprogrammet Fiskesprell. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Regjeringen vil at barn og unge skal spise mer fisk. Den gir 10,5 millioner kroner til kostholdsprogrammet Fiskesprell.    Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bruker 10,5 millioner for å få barn til å spise mer fisk


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

Målet er å få barn og unge til å spise mer fisk og sjømat.

– Fisk er raskt å lage, lett å like og enkelt å variere. Det kan spises både hjemme og på tur, i tillegg er det sunt for både kropp og hode. Barn og unge bør spise mer fisk, men de må lære hvordan, sier fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

Mer enn doblet budsjett

Et av tiltakene for å få opp fiskegleden er kostholdsprogrammet, som fiskeri- og sjømatministeren styrker med 6,5 millioner kroner i tillegg til de 4 millionene som allerede var satt av i Nærings- og fiskeridepartementets budsjett.

Kostholdsprogrammet skal gi barn og unge gode matopplevelser med fisk og sjømat gjennom å kurse ansatte i barnehager og skoler i tilberedning, i tillegg til undervisningsmateriell og støtte til innkjøp av råvarer.

Klima og bærekraft

– Pengene skal bidra til at Fiskesprell skal kunne nå enda flere, for eksempel foreldre som jo har hovedansvar for barnas kosthold. Fiskesprellporteføljen skal også utvides slik at klima og bærekraft innlemmes i det faglige sammen med ernæring, sier Ingebrigtsen.

Helsedirektoratet råder nordmenn til å spise fisk til middag to til tre ganger i uka og også bruke fisk som pålegg. De samme kostrådene er også identifisert som viktig for å redusere klimabelastningen.

 

Annonse
Annonse