Annonse
Bearbeidingsplikten på torsk gjeninnføres etter at plikten ble midlertidig opphevet i forbindelse med koronapandemien. Her et bilde fra Senja. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Bearbeidingsplikten på torsk gjeninnføres etter at plikten ble midlertidig opphevet i forbindelse med koronapandemien. Her et bilde fra Senja.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bearbeidingsplikten på torsk gjeninnføres

For at butikkene skulle få bedre tilgang på fryste produkter under koronakrisen, ble bearbeidingsplikten på torsk opphevet. Nå blir plikten gjeninnført.

Bearbeidingsplikten innebærer at 70 prosent av torskefangstene som kjøpes i henhold til tilbudsplikt, skal bearbeides av bedriften som kjøper fisken.

Plikten ble opphevet i mars på grunn av at koronasituasjonen førte til store endringer i markedet for fersk fisk, blant annet fordi hele restaurant- og hotellmarkedet falt bort.

– Nå er situasjonen i ferd med å normalisere seg. Derfor gjeninnfører vi bearbeidingsplikten, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i en pressemelding.

 

 

Annonse
Annonse