Annonse
Den norske vin- og brennevinsprodusenten Arcus fusjonerer med finske Altia og danner et nytt selskap, Anora.    Foto: Ole Berg-Rusten | NTB

Arcus fusjonerer med finske Altia


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

I en børsmelding tirsdag opplyses det at det nye selskapet vil få navnet Anora Group.

Finnene eier mest

Avtalen priser Arcus til rundt 2,9 milliarder kroner, og aksjeeierne i Arcus vil få 0,4618 nye aksjer i Altia for hver aksje de har i Arcus, noe som betyr at det nye selskapet Anora vil eies 53,5 prosent av Altias aksjonærer og 46,5 prosent av Arcus' aksjonærer.

De selskapene opplyser at samlet årlig omsetning er rundt 7,1 milliarder norske kroner og antall ansatte i Norden og Baltikum om lag 1.100.

Selskapene ønsker å vokse utenfor hjemmemarkedet, blant annet med de norske akevittene Lysholm Linie Aquavit og Gammel Opland.

LES MER | Pål skal sikre akevittens framtid (+)

Arcus ble skilt ut fra Vinmonopolet i 1996, for å skille mellom salg og omsetning (Vinmonopolet) og import, eksport, produksjon og lagring (Arcus). Senere solgte staten seg etappevis helt ut av selskapet.

Arcus' største aksjonærer nå er Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica med 40 prosent av aksjene, samt John Fredriksens selskap Geveran Trading, ifølge Dagens Næringsliv.

Det nye selskapets største eiere vil da bli Canica AS med 22,4 prosent. Vake Oy (et statseid finsk investeringsselskap) med 19,4 prosent og Geveran Trading med 4,6 prosent av aksjene.

Fullføres neste år

Avtalen om fusjon må godkjennes av de ekstraordinære generalforsamlingene til Arcus og Altia, som skal holdes i november, og fusjonen ventes fullført i løpet av første halvår av 2021.

 

Annonse
Annonse