Annonse
Ved Bamas avdeling på Lierstranda i Lier kommune er nå 263 ansatte satt i karantene etter smitteutbruddet på salatfabrikken. Foto: Bama
Ved Bamas avdeling på Lierstranda i Lier kommune er nå 263 ansatte satt i karantene etter smitteutbruddet på salatfabrikken.    Foto: Bama

263 Bama-ansatte i karantene

Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama opplyser til Nationen at det nå er 15 ansatte som er bekreftet smittet, og at selskapet fortsatt venter på en del resultater.

– Butikkene har dessverre gått tom for noen varer etter at fabrikken ble stengt ned. Det er nok en del som savner ferdigvaskede og kuttede salat- og grønnsakblandinger, forteller Gulbrandsen.

Før helgen opplyste Bama at 131 ansatte har testet negativt.

Milde symptomer

–  Vi har besluttet at det ikke blir produksjon ved fabrikken denne uken. Det viktigste for oss er å ta vare på de ansatte og bidra til å begrense smitte, sier Atle Beyer, administrerende direktør i Bama Industri.

– Det står etter forholdene bra til med dem som er smittet, og de melder så langt om milde symptomer.

Stengt siden søndag

Bama valgte å stanse produksjonen søndag kveld den 20. september. Det er løpende kontakt med lokale helsemyndigheter som bidrar med smittefaglige råd og veiledning.

– For å være på den sikre siden, har Bama besluttet at alle ansatte ved salatfabrikken tester seg og gjennomfører 10 dagers karantene før de kommer tilbake på jobb, sier Beyer i en pressemelding.

Karantenen omfatter alle som jobber på salatfabrikken på Lierstranda.

– Vi planlegger for gjenåpning av produksjonen så snart situasjonen er avklart, og det er trygt med hensyn til smitterisiko. Det er viktig for oss at gjenåpningen skjer på en trygg og forsvarlig måte, og det vil skje i dialog med lokale helsemyndigheter, verneombud og tillitsvalgte, sier Beyer. 

 

 

Annonse
Annonse