Annonse
Næringsminister Iselin Nybø på besøk hos Hypomar 11. juni. Bedriften forsker på hvordan algefilm fra tare kan erstatte plast i emballasje og engangsartikler.
Næringsminister Iselin Nybø på besøk hos Hypomar 11. juni. Bedriften forsker på hvordan algefilm fra tare kan erstatte plast i emballasje og engangsartikler.  
Forskning

Algefilm fra tare skal erstatte plast


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

27 bedrifter får støtte på til sammen 283 millioner kroner til innovasjonsprosjekter gjennom Forskningsrådet.

12,5 av de 283 millionene går altså til Hypomar AS i Skudeneshavn på Karmøy i Rogaland. Hypomar er et datterselskap av Alginor ASA.

Vågal bedrift

– Hypomar er en vågal bedrift med evne og vilje til å skape noe nytt og blant de som driver solid forskningsdrevet innovasjon inn i en tid hvor vi skal løse store utfordringer, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

LES MER | Disse bedriftene får innovasjonsstøtte fra Forskningsrådet i denne runden

Regjeringen vil gjennom Forskningsrådet mobilisere næringslivet til forskning og innovasjon. Totalt skal 1,3 milliarder kroner deles ut til innovasjonsprosjekter i næringslivet i 2021. Forskningsrådet har løpende søknadsfrist og vil gjøre ytterligere tildelinger senere i år.

Konkurransefortrinn

–  Vi er heldige som har så mange bedrifter som tør å satse på forskning og utvikling. For 27 bedrifter betyr det at de får støtte til et innovasjonsprosjekt. Forskning gir bedriftene et konkurransefortrinn som igjen bidrar til å skape nye jobber og løsninger.  Det trenger Norge for å løse de utfordringer vi skal håndtere i årene som kommer, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Et innovasjonsprosjekt er et bedriftsledet samarbeidsprosjekt og har omfattende innhold av forskning- og utvikling. Innovasjonsprosjektet skal føre til omstilling og bærekraftig verdiskaping for bedriftene som deltar og skal også gi samfunnsøkonomiske gevinster ved at ny kunnskap og nye løsninger spres og blir tilgjengelige.

Prosjektene som det investeres i skal forske på en rekke ulike problemstillinger.

 

 

Annonse
Annonse