Annonse
Undervannsrestauranten Under i Lindesnes er blant dem som mottar støtte. Foto: Tor Erik Schrøder | NTB
Undervannsrestauranten Under i Lindesnes er blant dem som mottar støtte. Foto: Tor Erik Schrøder | NTB  

Havprosjekter får 68 utviklingsmillioner


Meld deg på nyhetsbrev fra Matindustrien

E-post:


 

 

 

 

 

– Næringslivet spiller en nøkkelrolle i å videreutvikle Norges ledende posisjon innenfor sjømat og skipsfart. Det er spennende å følge og støtte den store omstillingsviljen vi er vitne til i næringen i disse dager. Det er slik vi skaper nye og trygger eksisterende arbeidsplasser for framtida, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran (Ap).

Ifølge Skjæran representerer prosjektene som får finansiering, store muligheter for grønn omstilling, digitalisering og effektivisering av havnæringene og bærekraftig produksjon av sjømat. Bedrifter langs hele kysten står bak prosjektene.

– Næringslivet spiller en nøkkelrolle i å videreutvikle Norges ledende posisjon innenfor sjømat og skipsfart, sier fiskeri – og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Torstein Bøe | NTB
– Næringslivet spiller en nøkkelrolle i å videreutvikle Norges ledende posisjon innenfor sjømat og skipsfart, sier fiskeri – og havminister Bjørnar Skjæran. Foto: Torstein Bøe | NTB  

Ett av prosjektene som får støtte, er Under Restaurant i Lindesnes, som mottar 6 millioner kroner. Pengene skal gå til å utvikle en helt ny løsning for langtidslagring av levende sjømat.

I Hammerfest får selskapet Forsøljenta 6 millioner kroner fra Forskningsrådet til fangst og oppfôring av små kongekrabber i merder i Kvalfjorden.

Bergensrederiet Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS får 5 millioner for å kombinere nullutslippsteknologi og simuleringsmodeller for skip og værruting for å spare energi og redusere utslipp.

 

 

Annonse
Annonse