Annonse
VINNERTEAM: Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europa. (Foto: Kulturmeglerne v/ Tonje F. Lacher)

Norsk gull i Bocuse d’Or Europe

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Bent Stiansen er president for teamet, og har også har vært en av konkurransens 20 dommere.

Prestisjefylt konkurranse

Teamet har konkurrert med 20 deltakere om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, verdens vanskeligste og mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst.

Pettersens meny besto ifølge Stavanger Aftenblad blant annet av tallerkenretten «Gullegget» - en klassisk fransk eggerett der egget bløtkokes helt, og eggeplommen utgjør rettens «saus».

– Norge har kokker som utpeker seg i Europa og er i verdensklasse. For at Norge skal bli en internasjonal anerkjent matnasjon er det avgjørende med dyktige og engasjerte koker som er opptatt av de unike og lokale matressursene vi har i Norge. Jeg gratulerer Pettersen og Team Norway og gleder meg til å se dem i verdensfinalen i Lyon, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Verdensfinalen i Lyon 2019

Annethvert år arrangeres verdensfinalen i Lyon med 24 land. Teamene har kvalifisert seg gjennom først nasjonale konkurranser, deretter gjennom regionale kvalifiseringskonkurranser. Rundt 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2019. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Annonse
Annonse