Annonsørinnhold
Annonsørinnhold

Opprettholde rengjøringsstandarder og reduksjon av driftsstans i tøffe miljøer

Niels Olesen på Mettler-Toledo har satt sammen noen praktiske råd for å hjelpe produsenter med å balansere kravene fra grundige rengjøringsregler opp mot driftsstans for produktinspeksjonsutstyr, inkludert sjekkvekter:

Oppfyll hygienestandarder gjennom hygienisk design

Sjekkvekter bygget med hygieniske designfunksjoner kan redusere bakteriell forurensningsrisiko. En tilgjengelig sjekklvekt, med en åpen rammeutforming og bare fire føtter på gulvet, pluss IP 69-klassifisering, sikrer at hver del av systemet som kan ha kommet i kontakt med produkter, kan rengjøres grundig med varmt vann og kaustiske vaskemidler. Skrå flater hindrer aktivt ansamling av væske og rusk, og med tilgjengelige hjørner bidrar dette til å unngå produktansamling og reduserer risikoen for bakterievekst.

Beskytt maskinens holdbarhet takket være IP-klassifiseringen

En annen viktig faktor er sjekkvektens Ingress Protection-klassifisering. Vårt råd er å se etter en IP69-klassifisering for tøffe vaskemiljøer. Denne klassifiseringen betyr at maskineriet er beskyttet ved grundig vask, inkludert vannstråler med høyt trykk og temperatur, for å opprettholde fortsatt drift.

Reduser nedetid ved rengjøring med allsidige transportbånd

Transportbånd og deler som kan fjernes og settes sammen igjen uten verktøy reduserer nedetiden dramatisk. Disse maskindelene er designet etter 'poka-yoke'-prinsippet, dvs. feilisolering eller «lean» styring, for å sikre feilfri og rask gjenmontering. Ettersom sjekkveiesystemet kan settes sammen igjen både riktig og raskt, kan linjen startes så raskt som mulig, noe som reduserer produksjonens nedetiden ytterligere.

Oppnå minimal driftstans med smart design av transportbånd

Produsenter kan også oppnå null driftsstans under rengjøringsprosessen ved å ha et andre sett med transportbånd. Produksjonen opprettholdes på grunn av bytte til det andre transportbåndet mens det første settet rengjøres.

Sørg for presisjonsveiing med de rette veiecellene

For høye svingninger i temperatur forårsaket av hard vask, som for eksempel høytrykksvasking med varmt vann, kan påvirke veienøyaktigheten til kontrollvektens veiecelle. Produsenter som ser etter måter å opprettholde presisjonsveiing, uavhengig av miljøforhold, bør vurdere elektromagnetiske kraftrestaureringsveieceller (EMFR). Disse sikrer at veiingen er mer nøyaktig, raskere og stabilisert uavhengig av temperaturforhold sammenlignet med andre veiecelletyper.

Last ned Mettler-Toledos gratis eGuide for å finne ut mer

Oppsummering

Mitt råd til produsenter som arbeider under tøffe vaskeforhold, og som prøver å integrere sjekkvekter i sin produksjonslinje, er at de bør sikre at maskineriet er:

  • Nøyaktig – for å konsekvent levere presise resultater med høy ytelse
  • Motstandsdyktig – for å komme seg raskt etter grundige og strenge rengjøringsprosesser
  • Hygienisk – for å minimere bakteriell forurensningsrisiko og opprettholde sikkerhetsstandarder

Last ned Mettler-Toledos gratis eGuide for å finne ut mer