Annonse
GLAD VINNER: Landbruks- og Matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk. (Foto: VIdar Alfarnes)

Spesialitet-merke til Nøgne Ø

Det var landbruks- og matminister Jon Georg Dale som fikk æren av å dele ut Spesialitet-merket under åpningen av Grüne Woche 2017 i Berlin.

- I Norge har vi noen viktige ordninger som bidrar til å trekke frem unike produkter. En av disse er spesialitetsmerket, sa ministeren før han hedret «Norsk Høst» Fra Nøgne Ø.

- For en godt over middels øl interessert mann er det en ære å få tildele Spesialitet-merke for unik smak til et helnorsk øl. I selveste øl-landet Tyskland til og med.

Norske råvarer

Nøgne Ø Norsk Høst er brykket kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida. Ølet har blant annet vunnet kategorien øl i finalen til Det norske måltid i januar.

- Nøgne Ø er brygget på norske råvarer på norsk vis, og er en aktør som har bidratt til å være med å gjenopprette stoltheten ved norsk bryggekultur, sa Dale.

– Da vi brygget Nøgne Ø Norsk Høst var utgangspunktet å brygge et øl med kun norske råvarer. Delvis for å hedre gamle norske bryggetradisjoner, og delvis for å skape noe nytt og unikt. Å få tildelt Spesialitet-merket for dette ølet er en anerkjennelse som vi setter svært høyt, sa Tom Young fra Nøgne Ø.

Allerede utsolgt

Spesialitet-merket, som eies av Matmerk, er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og latet av stolte fagfolk. Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.

- Jeg er imponert både over ølet, men også over salget. For dette ølet er jo allerede utsolgt. De 4300 literne som ble produsert i høst, er visstnok drukket opp allerede. Og jeg hører fra bryggeriet at de skal produsere dobbelt så mye til neste år, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet, og nyte den norske høsten om et knapt års tid, sa Dale avslutningsvis.

LES MER: 

 

Annonse
Annonse