Matmerk

GLAD VINNER: Landbruks- og Matminister Jon Georg Dale, Ingebjørg Nybø fra Nøgne Ø og Nina Sundqvist fra Matmerk. (Foto: VIdar Alfarnes)

Spesialitet-merke til Nøgne Ø

Nøgne Ø fra Agder brygger øl basert på norske råvarer og på norsk vis. Under Grüne Woche ble bryggeriet tildelt Spesialitet-merke for unik smak.25

Publisert Sist oppdatert
Det var landbruks- og matminister Jon Georg Dale som fikk æren av å dele ut Spesialitet-merket under åpningen av 2017 i Berlin.- I Norge har vi noen viktige ordninger som bidrar til å trekke frem unike produkter. En av disse er spesialitetsmerket, sa ministeren før han hedret «Norsk Høst» Fra .- For en godt over middels øl interessert mann er det en ære å få tildele Spesialitet-merke for unik smak til et helnorsk øl. I selveste øl-landet Tyskland til og med.Nøgne Ø Norsk Høst er brykket kun med norske råvarer og smaksatt med kveik (gjær), granskudd og pors, for å gjenspeile smaker som ble brukt ved ølbryggingen på gårdene før i tida. Ølet har blant annet vunnet kategorien øl i finalen til Det norske måltid i januar.- Nøgne Ø er brygget på norske råvarer på norsk vis, og er en aktør som har bidratt til å være med å gjenopprette stoltheten ved norsk bryggekultur, sa Dale.– Da vi brygget Nøgne Ø Norsk Høst var utgangspunktet å brygge et øl med kun norske råvarer. Delvis for å hedre gamle norske bryggetradisjoner, og delvis for å skape noe nytt og unikt. Å få tildelt Spesialitet-merket for dette ølet er en anerkjennelse som vi setter svært høyt, sa Tom Young fra Nøgne Ø.Spesialitet-merket, som eies av , er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og latet av stolte fagfolk. Produkter som bærer dette kvalitetsmerket er laget i Norge og oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift.- Jeg er imponert både over ølet, men også over salget. For dette ølet er jo allerede utsolgt. De 4300 literne som ble produsert i høst, er visstnok drukket opp allerede. Og jeg hører fra bryggeriet at de skal produsere dobbelt så mye til neste år, så da er det bare å smøre seg med tålmodighet, og nyte den norske høsten om et knapt års tid, sa Dale avslutningsvis. Grüne WocheNøgne Ø

Norske råvarer

Allerede utsolgt

MatmerkLES MER:
Powered by Labrador CMS