Matmerk

FESTKVELD: Reidar Fredriksen (midten) fra Reinhartsen i Kristiansand fikk overrakt Spesialitet-merket av Marit Strand fra Matmerk og Steinar Eilertsen fra Vest-Agder fylkeskommune denne uken. (Foto: Matmerk)

Pris for varmrøkt makrell

– Makrellen er nok den mest sørlandske fisken, og derfor er det ekstra gøy å få Spesialitet-merket på den, sa Reidar Fredriksen fra Reinhartsen da de mottok Spesialitet-merket denne uken.

Publisert Sist oppdatert
Spesialitet-merket til varmrøkte makrell ble delt ut under konferansen Sjømat på Sørlandet.– Det er helt klart en fjær i hatten og en motivasjon i det videre arbeidet vår, sa Fredriksen.Spesialitet-merket deles ut av , og produktene velges ut av en uavhengig fagjury som smatter og smaker seg gjennom testproduktene i en grundig kvalitetskontroll.– Det går rett og slett ikke an å lage en bedre varmrøkt makrell enn dette, sa juryleder Lars Sponheim da Varmrøkt makrell fra Reinhartsen ble testet i fagjuryen.Jurymedlem Petter Wahl Sekne fulgte opp:– Dette er den beste varmrøkte makrellen jeg noensinne har smakt.Varmrøkt makrell fra Reinhartsen i Kristiansand er laget utelukkende på fet høstmakrell fisket langs Sørlands- og Vestlandskysten. Det er kun fisk tatt med dorg eller not som benyttes, ikke makrell tatt med fisketrål.Fisken tørrsaltes og røykes med bøkeflis etter Fiskebryggas egenutviklede oppskrift. Det benyttes en særegen røyketeknikk, der fisken først kaldrøykes før temperaturen skrus opp slik at den blir varmrøkt. Dette gir en saftig konsistens, og en behagelig, elegant røyksmak.Reinhartsens

Topp kvalitet

Matmerk

Saftig og elegant

Powered by Labrador CMS