Annonse
KNEKTE FISKEKODEN: Daglig leder Halvor Hansen i Halvors Tradisjonsfisk tok imot pris fra Nina Sundqvist og Frode Kristensen i Matmerk.

Boknafisk-loin fikk matspireprisen

Halvors Boknafisk Loin fra Fredvang «bryter barrierer for en råvare som for mange virker komplisert, men som er delikat og smakfull», som juryen uttrykker det.

– Knekker fiskekoden

Boknafiskloin-produktet gjør det enkelt for folk å tilberede og spise sjømat, konstaterer Matmerk-sjef Nina Sundqvist.

– Fiskekoden er knekt slik at alle kan lage sjømatretter uten spesielle forkunnskaper. Derfor fortjener dette produktet å bli mer tilgjengelig for flere forbrukerne, sier hun.

Boknafiskloinene vant også klassen for årets foredlede sjømat i Det Norske Måltid.

– Fagkunnskap

Juryen i Det Norske Måltid og juryen for Årets Matspire – Gunnar Møller Syversen fra Coop, Martina Rabsch fra Rema 1000, Eivind Haalien fra Norgesgruppen og fagsjef Frode Kristensen i Matmerk er enstemmige om at dette produktet treffer.

Juryen for Årets Matspire sier dette om vinnerproduktet:

«Et typisk lokalt håndverksprodukt laget med den ypperste fagkunnskap, det har en delikat konsistens, rik smak og leverer på mattrendene med sunnhet, tradisjon og nytelse.»

– Forbrukervennlig

Og videre:

«Forbrukervennlig, tilpasset et moderne kjøkken og klart til bruk. Fisken selges i en delikat emballasje og trekker kunder til en del av butikken som ikke alltid forbindes med kvalitetsråvarer. Årets Matspire har et hav av bruksmuligheter hele året og er en ypperlig råvare både til hverdag og fest.»

Halvors Tradisjonsfisk er en håndverksbedrift med syv medarbeidere.

Premien er markedsrådgivning for 100.000 kroner fra Matmerk. Prisen er delt ut to ganger tidligere, til Valdres Ost Fosheim fra Valdresmeieriet og Black Turkey økologisk kalkun fra Homlagarden.

Annonse
Annonse