Annonse
Fersk fisk, grovt brød og grønnsaker – her innkokt torsk på rugbrød med småpoteter. Det er slikt Meny vil selge mer av. (Foto: Ingvar Eriksson, Seafood.no)

Meny med «sunnhetsbonus»

I pressemeldingen om lanseringen trekker kjeden frem at den har bransjens største utvalg av fersk fisk, grovt brød og fersk frukt og grønnsaker. – Med syv prosent sunnhetsbonus og økt satsing på økologi, skal sunne varer fylle en stadig større andel av handlekurven, heter det.

Rabatt for innmeldte

Det Meny lanserer, er seks prosent ekstra rabatt på fersk frukt og grønnsaker, fersk fisk og grove brødtyper ved for Trumf-kunder som i tillegg melder seg inn i kjedens eget fordelsprogram.

– Vi vil belønne våre kunder som velger sunt. Fersk frukt og grønt, fersk fisk og grovt brød er vår største og viktigste satsing de neste årene, sier kjedesjef Vegard Kjuus.

– Åtte av ti nordmenn mener det er viktig å ha et sunt kosthold, men over halvparten av oss sier vi ikke spiser så sunt som vi ønsker. Vi er ganske sikre på at et større utvalg og lavere priser bidrar til at folk spiser grønnere, grovere og dermed sunnere enn de noen gang har gjort, sier han.

Doblet ferskfisksalget

Meny har mer enn doblet ferskfiskomsetningen siden 2010. Innenfor frukt og grønnsaker er veksten på 60 prosent i samme periode. I fjor solgte kjeden mer grovt enn fint brød for første gang. Nå vil Kjuus øke omsetningen av de sunne produktene med 15 prosent i året.

Meny regner dessuten med dobling i salget av økologiske grønnsaker de neste tre årene. – Det er et enormt skifte som pågår, sier Vegard Kjuus.

Annonse
Annonse