BEST FØR: Kenneth Melsom-Johansen hjelper til med å lære forbrukerne at de ikke trenger å kaste mat selv om «best før»-datoen har gått ut.

Lærer forbrukerne om matkasting

Publisert: 13. september 2016 kl 21.25
Oppdatert: 13. september 2016 kl 21.25
Det er Framtiden i våre hender (FIVH) som har hentet inn kompetanse fra industrien til en video som skal prøve å få folk til å kaste mindre mat.

– Bruk sansene!

– Bruk sansene, lukt og smak på maten. Selv om datoen er gått ut, kan maten være fullt spiselig for det. Altfor mange mennesker kaster maten på autopilot dersom de ser at «best før»-datoen har gått ut, sier kokk og produktutvikler Kenneth Melsom-Johansen. FIVH er i ferd med å gjennomføre en kampanje som skal bevisstgjøre forbrukerne om hva som ligger bak «best før»-datomerkingen.

Format-avslutning

Mer om temaet blir det også på sluttkonferansen i Format-prosjektet 27. september – og du kan lese nyhetsstoff og lederkommentar om forbrukerne som ikke skjønner datomerking, i Matindustrien nummer 9 som kommer 26. september. Hele videoen med Kenneth Melsom-Johansen ser du her: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=DQl_BVr9Hzc[/embed]
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb