Det Norske Måltid

JURYERT: Finalistene er plukket ut i flere delfinaler – her dommerne i delfinalen i Tromsø: Gissur Gudmundsson (Island), Gunnar Jensen (Mathallen i Tromsø), juryleder Wenche Andersen (TV2), Sigrid Rafaelsen, (Umami Harstad), Petter Markussen (Smak Nordnorsk matfestival). (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)

Her er finalistene i Det Norske Måltid

Finalistene i Det Norske Måltid 2016 er nå klare, med stor geografisk spredning.

Publisert Sist oppdatert
– Vi gleder oss enormt over at produkter fra hele landet når opp til finalenivå i landets viktigste kåring av matkvalitet, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.Etter innledende delfinaler i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø skal finalejuryen samles i november.– De får en tøff oppgave, fordi vi ser at det er svært høy kvalitet på finalistene. Det gleder oss når dommerne melder tilbake at de skulle ønske at de kunne sende flere til finalen. Da er vi på rett vei, mener Austigard og Skretting.Finalejuryen består av juryleder Einar Risvik (Nofima), Tom Victor Gausdal (Strand), Wenche Andersen (TV2), Kari Innerå (BA53), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To rom og kjøkken), og Gunnar Nagell Dahl (Fylkesmannen i Hordaland).Her er finalistene:Årets sjømat oppdrett: Økologisk laks, Flakstadvåg laks, Troms; Salmabrg, Salmon Brands, Oslo; Fersk Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk, Nordland.Årets sjømat villfanget: Norway Seafoods Torskeloin, Norway Seafoods, Nordland; Mørnet Biff av Hval, Myklebust Hvalprodukter, Møre og Romsdal; Villkveitefilet, Domstein Sjømat, Rogaland.Årets sjømat foredlet: Halvors Boknafiskloin, Halvors Tradisjonsfisk, Troms; Røkt Ishavsrøye, Sigerfjord Fisk, Nordland; Porsmarinert Einerrøykt Svanøylaks, Svanøy Røykeri, Sogn og Fjordane.Årets det grønne – naturelle: Rosettkål, Vang Gård, Oppland; Økologiske poteter fra Sandholt & Eftedal, Svanepotet, Vestfold; Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold.Årets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost, Grønvik Gard, Rogaland; Grønvik Eplemost – Summerred, Grønvik Gard, Rogaland; Lippertdrikke Eple & Bringebærjuice, Frode Lippert, Østfold.Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, Rogaland; Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør-Trøndelag; Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura, Oslo.Årets kjøtt foredlet: Hockey, Ask Gård Foredling, Buskerud; Gravet og lettrøkt flatbiff av reinsdyr, Brurskanken Rein, Nordland; Villsauskank Frøya, Dalpro Gårdsmat, Sør-Trøndelag.Årets godbit: Havsnø Flaksalt, North Sea Salt Works, Møre og Romsdal; Superknask knekkebrød – med havsalt, Energimat, Rogaland; Bringebærsorbet, Reins Kloster, Sør-Trøndelag; Rørosis Blåbærsorbet, Galåvolden Gård, Sør-Trøndelag.Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Cottage Cheese, Rørosmeieriet, Sør-Trøndelag; Rørosis Tjukkmjølksis med solbær, Galåvolden Gård, Sør-Trøndelag; Nýr, Grøndalen Gård, Akershus.Årets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri, Aust-Agder; Okkelberg, Stjørdalsbryggeriet, Nord-Trøndelag; Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland.Årets sider: Kvitanesen – Poesider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland; Balholm Handverkcider med humle, Balholm, Sogn og Fjordane; Balholm Handverkcider økologisk, Balholm, Sogn og Fjordane.Årets ost: Råblå, Grindal Ysteri, Sør-Trøndelag; Myrull, Grindal Ysteri, Sør-Trøndelag; Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland.Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger 6. januar.

– Høy kvalitet

Sjømat

Grønt

Kjøtt og godt

Drikke og ost

Powered by Labrador CMS