Kjøttskjærer Jon Georg Dale ble utfordret til å fortelle hva som er hva på tegningen av en okse, og gjorde det feilfritt.

«Goggen» kan sin ku

Publisert: 12. januar 2016 kl 13.32
Oppdatert: 12. januar 2016 kl 13.32
Rett skal være rett – på bildet er det en okse. Det er en stund siden landbruks- og matministeren brukte kunnskapen sin som kjøttskjærer hos Nortura og Johs. Jacobsen Kjøtt. Men med pekestokken på podiet viste han at han har full oversikt over hva som er hva.

Klima-applaus

Mat og landbruk-konferansen var første gangen Jon Georg Dale møtte toppene i landbrukssamvirket og bondeorganisasjonene. Frp-politikeren ble avbrøt av applaus flere ganger, ikke minst da han snakket om husdyr og klima. – Det er noe rart med at kyrne og sauene som har vært på jorden i millioner av år, plutselig er blitt det store problemet. Mesteparten av maten vi har forutsetninger for å dyrke i Norge, er basert på gress. Hvis vi skal gjøre gresset om til mat, er det lettere å la det gå gjennom en dyremage enn å sende det norske folk ut på beite, erklærer Dale.

Norske kyr er kommet for å bli

– Norge har ansvar for å gjøre kutt lokalt i eget land, og det er riktig. Men jeg greier ikke å se logikken i at hvis vi erstatter en norsk ku med en svensk, går utslippene ned. Derfor tror jeg norske kyr er kommet for å bli, sier Jon Georg Dale. Les mer i Matindustrien nummer 1.    
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb