Annonse
DEBATT: Birger Svihus innleder til debatt om tilsetningsstoffer. (Arkivfoto: Georg Mathisen)

Finn frem i tilsetningsstoffene

Mange som produserer mat og drikke, sliter med å finne ut hvordan de skal tolke regelverket. Det gjelder blant annet overføringsprinsippet, som blant annet forklarer om og hvordan et tilsetningsstoff er tillatt i et næringsmiddel når det er tillatt i en av ingrediensene.

Hva må merkes?

En annen nøtt: Hva er det som er prosesshjelpemidler og ikke trenger å merkes? Og hvor kan du enkelt slå opp informasjon om de ulike tilsetningsstoffene?

Teknologisk Matforum har fått Ingvild Sletta fra Mattilsynet til å komme og svare på spørsmålene 14. september. Sletta leder Mattilsynets interregionale fagforum for fremmedstoffer, merking og kvalitet.

På TeMa-dagen om tilsetningsstoffer stiller Inger-Lise Steffensen, som leder faggruppen for tilsetningsstoffer i Vitenskapskomiteen for mattrygghet for å snakke om risikovurderingen for «andre stoffer» i kosttilskudd og energidrikker.

Tilsetningsstoff-debatt

Ellers blir det minidebatt med tilsetningsstoff-ekspertene Birger Svihus og Trygve Eklund som innledere og panel.

Bente Nersten i Borregaard presenterer det cellulosebaserte fortykningsmiddelet Sensefi, som du også kan lese om på TeMa-sidene i Matindustrien nummer 8 med utgivelse 29. august.

Annonse
Annonse