Annonse

Feirer Epledagen mandag

Etter bananen er eplet den frukten det spises mest av i Norge – ti og en halv kilo per person per år. Opplysningskontoret for frukt og grønt etablerte Epledagen i 1990, og har markert den årlig siden.

Gravenstein på hell

Meningen er å sette fokus på posisjonen som eplet har både i produksjonen og i kostholdet.

– De største norske sortene er rød Aroma og Summerred, deretter følger Aroma og Discovery. Fortsatt er Gravenstein en sort mange liker, men vi ser at den er litt på hell, sier kommunikasjonssjef Gerd Byermoen.

Tynt skall

– Nå ønsker vi oss sprø epler med tynt skall, og det skjer mye spennende på utviklingssiden. Jeg regner med at vi kommer til å få se spennende nye sorter utviklet for det norske markedet om få år.

Byermoen snakker om en fantastisk norsk sesong i år. Fint vær med temperaturer over normalen har gitt tidlig høsting og epler av god kvalitet.

Annonse
Annonse