FORSVINNER: Det er blitt forbudt å kalle melken «ekstra lett».

Får nye navn i høst

Publisert: 11. juni 2016 kl 11.54
Oppdatert: 11. juni 2016 kl 11.54
Mattilsynet har kommet med nye regler for å sørge for at melkesalget er redelig og for at forbrukerne ikke villedes. Der fastslås det at lettmelk skal inneholde mellom 0,5 og 0,8 prosent fett. Meieriene får ikke lenger lov til å kalle melk for «ekstra lett».

Til nyttår

– Det ville ha vært uheldig for både forbrukere og virksomheter dersom man lovlig kunne ta i bruk nye og ustandardiserte utsagn som inneholder gradsangivelser, forsterkninger eller superlativer, sier seksjonssjef Merethe Steen i Mattilsynet til VG. Fremdeles får meieriene lov til å selge melk med «ekstra lett»-navn frem til det er tomt for emballasje, men ikke lenger enn til nyttår.

Nye navn på gang

Meieriene arbeider med nye løsninger. – Vi vet at forbrukerne først og fremst ser på fettprosent og farge på kartongen, så vi vil være offensive på dette og spørre forbrukerne hvordan vi best kan merke produktet innenfor de rammene Mattilsynet har gitt, sier administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene til VG. Kommunikasjonssjef Sindre Ånonsen i Tine synes det er synd at det ikke går an å fortsette å bruke en innarbeidet produktbeskrivelse, og mener «ekstra lett» er god forbrukeropplysning for å kunne ta sunnere og lettere valg. Men Tine kommer med ny emballasje i løpet av høsten – uten at Ånonsen vil røpe hva melken skal hete.
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb