En av tre vil flytte ut

Publisert: 15. juli 2016 kl 09.01
Oppdatert: 15. juli 2016 kl 09.01
Det viser en undersøkelse som Food Navigator har gjort blant leserne sine. Under halvparten av næringsmiddelbedriftene som har svart, er sikre på at de kommer til å bli i Storbritannia.

Regner med mindre salg

Nesten en av tre vurderer å flytte etter Brexit, mens resten er usikre på hva de kommer til å gjøre. Det store flertallet i bransjen sier at de ikke ser noen som helst nye muligheter som åpner seg når Storbritannia går ut av EU. Til gjengjeld regner nesten halvparten med fall i salget.

...og dyrere mat

Tre av fire regner med at matprisene i landet kommer til å bli dyrere som et resultat av utmeldingen. På den annen side er det mange som regner med å slippe unna dyrt EU-byråkrati. Halvparten av bedriftene regner med problemer med forsyningskjeden sin. De fleste både tror og håper at matlovgivningen fra EU kommer til å bli beholdt i utenforlandet Storbritannia. Det gjenstår å se om tallene er representative. Food Navigator har spurt leserne sine på nett, og 257 har svart. Flertallet arbeider i bedrifter med over 50 ansatte, og nesten hver fjerde kommer fra konsern med over 1000 ansatte.
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb