Nationen

Er norsk storfekjøtt bra eller dårlig for miljøet? Politikere og bransjefolk strides.

Uenige om kjøttstøtte

Grønn skattekommisjon vil gjøre det dyrere å produsere rødt kjøtt – og møter motstand fra både politikere og fagfolk.

Publisert Sist oppdatert
Kommisjonen som har sett på hvordan skatter og avgifter kan gjøres mer miljøvennlige, vil blant annet skru opp kjøttprisene. Kommisjonen vil fjerne produksjonsstøtten til rødt kjøtt, og regner med at det vil redusere klimagassutslippene.– Redusert støtte vil redusere norsk produksjon og dermed norske klimagassutslipp, heter det i rapporten.Forslaget møter politisk motstand, og Norges Bondelag kaller det «fullstendig skivebom»:– Storfeproduksjon i Norge drives med noen av de laveste klimaavtrykkene i verden, sier leder Lars Petter Bartnes til Nationen. Les mer i Matindustrien nummer 1.
Powered by Labrador CMS