Rogaland

Finalen for foredlede melkeprodukter blir et rent Røros-oppgjør, med to isvarianter fra Galåvolden Gård og rømme fra Rørosmeieriet.

Se alle finalistene

33 finalister er klare i Det Norske Måltid. Hele ni av dem kommer fra Rogaland og fem fra Røros-regionen.

Publisert Sist oppdatert
De sist 24 delfinalistene er nettopp bedømt på Mathall Trondheim. Juryleder Roar Hildonen fra restaurant To rom og kjøkken vurderte dem sammen med kjøkkensjef Lars E. Vesterdal på Südøst, journalist og hobbykokk Ole Jacob Hoel og Anne Karine Statle fra Lofoten Mat.– Dagen har vært spennende og vi har fått oss noen overraskelser, sier juryen. Det er fint å se engasjementet produsentene legger ned i det de lager, og vi ser kvalitetsforskjeller både i smak og innpakning, konstaterer juryen.– Nå ser vi at alle finalistene holder høyt nivå, og konkurransen er knivskarp. Vi er veldig stolte av bredden og rekken finalister. Derfor ønsker vi alle velkommen til å smake alt dette på matgallaen i Stavanger 8. januar, sier prosjektlederne i Det Norske Måltid, Kristin Austigard og Sigve Skretting.Her er finalistene:Ferske reker, Sirevaag, RogalandSjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen, M-36 fabrikktråler, Møre og RomsdalUlkefilet, Domstein Sjømat, Rogaland.Salma loin, Salmon Brands, OsloSalmaraw, Salmon Brands, OsloFjordørret, Hallvard Lerøy, HordalandRøkt Lakseloins med pepper & Cognac (Kaldrøkt), Garnviks Røkeri, Sør-TrøndelagAbsolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks, RogalandGravet Regnbueørret, Leiren Laks, HordalandVaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, RogalandYtrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein, Sør-TrøndelagJæren Smak Ribbe, Prima Jæren, RogalandTørrsaltet bacon, Lundal Nord, NordlandGullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri, TelemarkSkinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal, RogalandØkologisk Røros-rømme, Rørosmeieriet, Sør-TrøndelagRørosis Tjukkmjølksis m/tyttebær, Galåvolden Gård, Sør-TrøndelagRørosis Fløteis m/multe, Galåvolden Gård, Sør-TrøndelagKvit Kjerringøy, Kjerringøy Gård, NordlandValdres Ost, Valdres Meieriet, OpplandFjellgeit, Bo Jensen, RogalandTørket Reinkjøtt, Skodi Rein, FinnmarkTreak, Ekta gødt, OpplandLammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt, Hedmark6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri, Møre og RomsdalPilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri, AkershusSlaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, HordalandEinerbærsirup, Ekta gødt DA, OpplandØkologisk Rød Aroma Eplemost – Spesialitet Dyre Gård, ØstfoldPlommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, HordalandSkjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, VestfoldSnackpaprika, Miljøgartneriet, RogalandSjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Årets sjømat villfanget:

Årets sjømat oppdrett:

Årets sjømat foredlet:

Årets Kjøtt:

Årets kjøtt foredlet:

Årets meieriprodukt foredlet:

Årets ost:

Årets godbit:

Årets tradisjonsøl:

Årets det grønne – foredlet:

Årets det grønne – naturelle:

Powered by Labrador CMS