Nofima

Erik Bisgaard Madsen er nordisk styremedlem i Foodnexus; Ragni Ofstad er norsk representant.

Nofima i europeisk allianse

Nofima er eneste norske deltager i Foodnexus, som skal koble privat og offentlig sektor i europeisk matbransje.

Publisert Sist oppdatert
Konsortiet Foodnexus søker nå om å bli en europeisk innovasjonsallianse, en såkalt food-KIC. Det er forskerspråk for «kunnskaps- og innovasjonssamfunn».Viktig for norsk matindustriMålet er å sørge for at matsektoren øker konkurransekraften sin, både økonomisk og i et bærekraftperspektiv, melder Nofima. Alliansen skal hjelpe industrien med å utvikle ettertraktede, sunne og miljøvennlige mat- og drikkevarer, og samtidig tiltrekke seg flinke folk og sørge for gode utdannelsesprogram.Det nordiske Foodnexus-senteret er et av fem som vil søke om samlet nesten en milliard kroner i støtte.– For Nofima gir det gode muligheter for å få innsikt i hvordan europeisk matindustri tenker og hvilke utfordringer den ser for seg i årene som kommer. Dette kan vi ta med oss i arbeidet for norsk matindustri, sier Ragni Ofstad. Hun er forskningssjef for råvare og prosess i Nofima og norsk representant i styringsgruppen for FoodNexus Nordic.– Vi må tenke på mat i andre sammenhenger enn hva vi har gjort de siste 100 årene. Vi er nødt til å se på verden vi har, med forbrukere som stiller nye krav og teknologi som gir oss nye muligheter. Vi må skape økt innovasjonskraft, sier Erik Bisgaard Madsen.Han er dekan ved Universitetet i København og styremedlem i både nordiske og europeiske Foodnexus.

Mat i andre sammenhenger

Powered by Labrador CMS