Forbrukerne vil gjerne ha yoghurt med mindre sukker.

Mindre sukker ga mer salg

Publisert: 22. november 2015 kl 22.17
Oppdatert: 22. november 2015 kl 22.17
– Vi skal utfordre på sukker og gå ekstremt langt. Det er en kamp vi skal vinne mot våre konkurrenter, sier Q-sjef Bent Myrdahl til Bergens Tidende.

600 tonn å kutte

Q har lansert yoghurt både uten sukker og med 7,5 prosent sukker, mot 12–13 prosent i mange hverdagsyoghurter. – Det er et lite grep med stor effekt. Hvis dette ble gjort med all hverdagsyoghurt, så kunne man fjerne opptil 600 tonn sukker i Norge på et år, sier Bent Myrdahl. I februar kommer det nye produkter med mindre sukker på makedet.

Redusert trinnvis

Tine har redusert sukkeret i barneyoghurten trinnvis helt siden 1988. Nå har Sprett-serien 4 prosent sukker, mot 10 prosent i barneyoghurten på begynnelsen av 2000-tallet, forteller ernæringsrådgiver Anne Marie Skjølsvik. Også Biola har fått mindre sukker, og Tine har lansert God Morgen Zero, uten tilsatt sukker.  
Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb