Orkla

Orkla bruker «hjemmelaget»-begrepet på produkter i mange kategorier, og ser positivt på at det kommer en veiledning som sikrer lik behandling av alle.

Mattilsynet vurderer «hjemmelaget»

Mattilsynet har ikke bestemt seg for om det er greit å kalle industriprodukter for «hjemmelaget», og varsler ny gjennomgang.

Publisert Sist oppdatert
Det er Aftenposten som har skrevet om og fått mange reaksjoner på hvordan «hjemmelaget»-begrepet brukes. Først sa Mattilsynet nei til at Orkla kunne bruke det på industriprodukter, så ble varselet opphevet, og nå vil tilsynet ha en gjennomgang av hele bransjens bruk av begrepet, skriver avisen.– Opphevelsen av det opprinnelige vedtaket betyr ikke at Mattilsynet gir grønt lys for bruk av begrepet «hjemmelaget». Dette er ingen aksept for at Orkla, eller andre, uten videre kan bruke slike begreper, sier Merethe Steen, seksjonssjef for merking og kvalitet i Mattilsynet.– Dette gjelder ikke bare Orklas produkter. Nå vil vi fortelle bransjen våre forventninger til deres bruk av begrepet «hjemmelaget» på sine produkter, sier hun til Aftenposten.Avisen viser til EU-regler om at det må vurderes hva forbrukernes forventninger til «hjemmelaget» mat er, og at kvalitet, konsistens og smak må sammenlignes med andre varer i samme kategori.Orkla ser ikke noe nytt i uttalelsene.– Vi bruker begrepet «hjemmelaget» på noen produkter for å signalisere at disse har en spesiell kvalitet, helt i tråd med det Mattilsynet presiserer, sier kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla Foods.– Vi har til gode å møte en forbruker som faktisk tror produktene er laget hjemme på et kjøkken, sier Stokken til Aftenposten. Orkla er generelt positive til at Mattilsynet utarbeider veiledere som sikrer lik praksis i hele landet og likebehandling av forskjellige aktører.

Forventninger

Likebehandling

Powered by Labrador CMS