Matmerk

Både råvarene, rettene og språket teller når den beste til å fremme norske råvarer og matkultur, opprinnelse og identitet skal kåres.

Konkurrerer på norsk

Matmerk inviterer spisesteder til å konkurrere om å løfte frem norske råvarer og tradisjoner.

Publisert Sist oppdatert
«Norsk på menyen» fortsetter i år, også.– Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som brukes til å beskrive rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet, melder Matmerk.Med andre ord: Det holder ikke med lokale, regionale og nasjonale norske råvarer. Maten skal også presenteres med godt og riktig språk, med norske begreper og beskrivelser. Navnet på rettene og fortellinger om råvarene og rettene blir også lagt vekt på.Fjorårsvinner Bodil Fjellestad Eikrem på Gloppen Hotell stiller med gulltipsene på Matmerks nettsider.
Powered by Labrador CMS